Door wie


HBO pedagoog

In 2007 ben ik, Eefje van de Graaf, afgestudeerd als HBO pedagoog. Ik heb deze studie gekozen omdat ik benieuwd was (en nog steeds) naar gedrag van kinderen en volwassenen. Hoe ontwikkelt iemand zich en welke invloed heeft een bepaalde levensfase. Welke factoren zijn van invloed?

Gedurende de jaren werd mij steeds duidelijker dat ik wilde bijdragen aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen, ongeacht de achtergrond of problematiek. Ik zal altijd uitgaan van iemands eigen kracht en het vergroten daarvan.

 

Werkervaring

De afgelopen jaren heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt. Kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen. Er was altijd sprake van ontwikkelingsproblematiek, gedragsproblemen of psychische klachten.

Ik heb me gespecialiseerd in autisme spectrum stoornissen (ASS). Het praktisch toepassen van kennis en verder kijken dan uiterlijk waarneembaar gedrag zijn hierbij kenmerkend voor mij als professional. Ik ben goed bekend met sensorische informatieverwerkingsproblemen, met name het herkennen hiervan en het integreren van praktische oplossingen.

Verder heb ik veel gewerkt met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Ik heb diverse cursussen en scholing gevolgd op het gebied van communicatie en gesprekstechnieken.

Als persoon & professional

Zelfstandigheid, enthousiasme en eerlijkheid kenmerken mij als persoon.

Mijn kracht zit in het oprecht luisteren naar de ander, met een open blik en humor.

Verder kijken dan het zichtbare gedrag en het toepassen van kennis zijn drijfveren in mijn werk.

 

Dit zeggen anderen over mij:


"Je weet hoe je moet aansturen: vriendelijk maar streng als het nodig is" (oud-client met ASS, 18 jaar)


"Veel kennis en je kijkt vooruit" (ouders van oud-client met ASS)

 

"Eefje is integer, invoelend en duidelijk en weet met haar open, betrokken en professionele houding met een prettige dosis humor, goed aan te sluiten bij al onze gezinsleden." (Ouders over cliëntbegeleiding en gezinsondersteuning / hoogbegaafdheid en prikkelverwerkingsproblemen)